Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Τραυματίες πρόσφυγες και «πυρά» της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, η επόμενη μέρα στην Ειδομένη

Με τουλάχιστον 300 πρόσφυγες τραυματίες εκ των οποίων τρία παιδιά με χτυπήματα από πλαστικές σφαίρες στο κεφάλι και περίπου 35 μεγαλύτερους σε ηλικία να μεταφέρονται στα ιατρεία με αναπνευστικάπροβλήματα, είναι ο απολογισμός της χθεσινής έντασης στην Ειδομένη.

Η βροχόπτωση, αργά το απόγευμα της Κυριακής, εκτόνωσε την κατάσταση στην περιοχή, ωστόσο η επόμενη μέρα βρίσκει την ελληνική πλευρά να ασκεί σφοδρή κριτική στην στάση που κράτησε η ΠΓΔΜ, με τα Σκόπια να ζητάνε και…τα ρέστα από την Ελλάδα, καταγγέλλοντας τη στάση που κράτησαν οιελληνικές αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
«Οι Σκοπιανοί άσκησαν υπέρμετρη βία», τόνισε, σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στρέφοντας τα «πυρά» του και προς τους αλληλέγγυους, αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια.
Για «δύσκολη» και «επικίνδυνη» κατάσταση στην Ειδομένη, έκανε λόγο ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής για τους Πρόσφυγες, ενώ κατηγόρησε τους αστυνομικούς της ΠΓΔΜ για «αψυχολόγητη βία».
Η μη συνεργασία δεν βοηθάει την ίδια τη FYROM μεσοπρόθεσμα», τόνισε το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου