Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Σάλος στην Τουρκία με τους μαθητές που κρατούν κρεμάλες

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στην Τουρκία για τον δάσκαλο που έβαλε τους μαθητές του να κρατούν κρεμάλες, τους φωτογράφισε και ανέβασε τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη λεζάντα «θέλουμε δικαιοσύνη».

Το περιστατικό συνέβη σε δημοτικό σχολείο της περιοχής Başakşehir, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη.
Ο δάσκαλος, που ονομάζεται Aydın Erekmen, μετά τον σάλο που προκάλεσε, διέγραψε τη φωτογραφία και απενεργοποίησε το λογαριασμό του στο Facebook.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Tuncay Özkan, ανήρτησε στο λογαριασμό του στο twitter τη φωτογραφία του δασκάλου, προτρέποντας τις αρχές να αναλάβουν δράση και προανήγγειλε πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον του.
Ο συνεργάτης του βουλευτή, Murat Bakan ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να διεξάγει έρευνα για το συμβάν, ερωτώντας αν έχει ξεκινήσει κάποια έρευνα εναντίον του δασκάλου και αν όχι, τι είδους σωφρωνιστικά μέτρα θα πρέπει να ληφθούν εναντίον του.
Σημειώνεται πάντως, ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε σήμερα το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει κατά των μελών και υποστηρικτών του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας (HDP) κι όχι μόνο, δηλώνοντας «η Τουρκία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία της από τρομοκρατικές οργανώσεις και πρέπει να προχωρήσει σε αντίποινα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου