Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

«Μετωπική» Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή – Υπερψηφίσθηκε η επίμαχη τροπολογία (video)

  • Με 149 ψήφους πέρασε η τροπολογία
  • Αντέδρασε έντονα η ΝΔ στη ρύθμιση σχετικά με πρόστιμα εταιρειών που περνούν στα χέρια ιδιωτών
  • Αίτημα για απόσυρση της τροπολογίας, από τον Μητσοτάκη και εκ νέου κατάθεσής της
  • «Τόσες εταιρείες χρεοκόπησαν εξαιτίας της Νέας Δημοκρατίας;» σχολίασε ο Τσίπρας
  • «Μιλάτε εσείς για κακή λειτουργία της Βουλής; Θυμηθείτε τις ΠΝΠ επί Σαμαρά»
  • «Είστε υπόλογος κύριε Τσίπρας» ανέφερε ο Μητσοτάκης
Ανέβηκαν οι «τόνοι» στη Βουλή, το πρωί της Παρασκευής, όπου τελικά με 149 ψήφους υπερψηφίσθηκε η ρύθμιση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό στήριξης επιχειρηματικών επιχειρήσεων.
Συνολικά ψήφισαν 255 βουλευτές. Το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, έλαβε επί της αρχής 151 «υπέρ», 88 «κατά» και 16 «παρών».
Οι απόντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Θεόδωρος Παραστατίδης και η Εύη Καρακώστα. Οι τρεις από τους προαναφέρθεντες βουλευτές είχαν αποστείλει πρόθεση ψήφου. Η Εύη Καρακώστα δεν παρέστη στην ψηφοφορία επειδή ένιωσε αδιαθεσία.
Οι απόντες βουλευτές από τη ΝΔ που είχαν στείλει όμως επιστολή πρόθεσης ψήφου ήταν οι Σάββας Αναστασιάδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Κασαπίδης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Θεοδώρα Μπακογιάννη, Χρήστος Σταϊκούρας.
Απόντες βουλευτές από τη ΝΔ χωρίς όμως πρόθεση ψήφου ήταν Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Καραμανλής Κωνσταντίνος, Κοντογεώργιος Κωνσταντίνος, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Σαμαράς Αντώνιος, Τζαβάρας Κωνσταντίνος.
Τι προβλέπει η επίμαχη τροπολογία
Χθες, Πέμπτη, έγινε δεκτή η τροπολογία που πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Δημητριάδης, σχετικά με τα πρόστιμα του λαθρεμπορίου, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει «πυρά» εναντίον της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση προβλέπει ότι εταιρείες που αποκρατικοποιούνται και περνούν σε χέρια ιδιωτών απαλλάσσονται από πρόστιμα λαθρεμπορίας αρκεί αυτά να είχαν καταλογιστεί σε περίοδο που οι μετοχές άνηκαν στο κράτος.
Η κόντρα συνεχίστηκε και σήμερα, όπου Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, εντός κοινοβουλίου.
Τσίπρας: Εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι
«Υπάρχει μια παροιμία που λέει «εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι». Και θέλω να γίνω σαφής. Η τροπολογία αυτή είναι οριζόντια. Αφορά κάθε επιχείρηση από εδώ και στο εξής, και αφορά βεβαίως και τη ΣΕΚΑΠ, αλλά δεν αφορά μόνο τη ΣΕΚΑΠ αλλά κάθε επιχείρηση» είπε ο Α. Τσίπρας αρχικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου