Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Βίντεο – κάλεσμα του Black Bloc και χρήσιμος οδηγός για τους διαδηλωτές της G20 στο Αμβούργο

Το Αμβούργο, Από τις 7 μέχρι τις 8 Ιουλίου, θα αποτελέσει το κοινό σημείο συνάντησης για την Ομάδα των Είκοσι (G20), του διεθνούς φόρουμ για τις κυβερνήσεις και τους διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών των 20 ισχυρότερων οικονομιών. Υπό την προεδρία της Γερμανίας,  το φόρουμ θα δώσει έμφαση στο μέλλον της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας.
Η συνάντηση κορυφής, θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο Messe της πόλης, η οποία όπως είναι αναμενόμενο θα βρίσκεται υπό το άγρυπνο βλέμμα παρακολούθησης των αστυνομικών δυνάμεων και των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Αυτό δεν βρίσκει σύμφωνους αρκετούς πολίτες της Γερμανίας (και όχι μόνο) που αντιδρούν, όχι μόνο στα υποχρεωτικά μέτρα ασφαλείας, αλλά και στην άφιξη συγκεκριμένων ηγετών, όπως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ντόναλντ Τραμπ στο Αμβούργο. Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, κάτοικοι συμμετείχαν σε συμβολικό συνέδριο κατά της διεξαγωγής του G20. Κατά της διεξαγωγής του συνεδρίου, έχουν ταχθεί και οι οπαδοί της αγαπημένης ομάδας της πόλης, St. Pauli,  οι οποίοι ανέβασαν πανό και έκαναν πορεία στην πόλη κατά της G20.
Είναι αναμενόμενο στην πόλη τις ημέρες διεξαγωγής της G20, να καταφθάσουν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών – κυρίως από τον ευρύτερο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο και την αριστερά, πολιτικοί χώροι που ιστορικά έχουν εκφραστεί κατά της παγκοσμιοποίησης με κάθε πιθανό τρόπο, από την εποχή των πρώτων συνεδρίων στο Σιάτλ των ΗΠΑ έως και σήμερα, μετρώντας έως και νεκρούς ακτιβιστές κατά το παρελθόν, όπως στο Γκέτεμποργκ και τη Γένοβα.
Άτομα από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο της Γερμανίας έχουν εδώ και καιρό απευθύνει διεθνές αναρχικό κάλεσμα, ενώ γίνονται σε τακτική βάση εμπρηστικές επιθέσεις σε καπιταλιστικούς στόχους από ομάδες που στης αναλήψεις ευθύνης τους, κάνουν εκτενή αναφορά τόσο στη διεξαγωγή της G20 στην πόλη, όσο και στα διεθνή καλέσματα να πλαισιωθούν οι διαδηλώσεις από πλήθος κόσμου.
Στα ήδη υπάρχοντα καλέσματα για συμμετοχή στις διαδηλώσεις έρχονται να προστεθούν τρία βίντεο – τα δύο είναι καλέσματα από το Black Bloc και το άλλο τραγούδι πολιτικού περιεχομένου με τον τίτλο «Καλώς ήρθατε στην Κόλαση» . Τέλος, αναρτήθηκε και ένα εγχειρίδιο με τον τίτλο:
Γνωρίστε τον εχθρό σας, έκδοση G20 – αστυνομική πολιτική κατά των διαμαρτυριών στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα ατομα που το έγραψαν και το ανέβασαν στο διαδίκτυο, κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε ακτιβιστές και ακτιβίστριες που βρίσκονται εκτός Γερμανίας, οι οποίοι/ες έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία από πρώτο χέρι με τον τρόπο λειτουργίας των Γερμανικών αστυνομικών δυνάμεων. Δεν έχει σημασία αν είστε έμπειρος/η ακτιβιστής/ια ή αυτή είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχετε σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες για μια μεγάλη σύνοδο κορυφής. Αν βρείτε ότι σας αρέσει αυτό που γράψαμε, μπορείτε να το εκτυπώσετε, να το διανείμετε ανάμεσα σε φίλους/ες και συντρόφους/ες ή να το μεταφράσετε για άτομα που δεν μιλούν αγγλικά.
Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το εγχειρίδιο σε μορφή pdf εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου