Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Σκάνδαλο με μίζες στην Αττικό Μετρό – Ασκήθηκε ποινική δίωξη

Μίζες έως 210.000 ευρώ φέρεται να πήραν κρατικοί υπάλληλλοι από κοινοπραξία για να προτιμηθεί σε σιδηροδρομικά έργα της Αττικό Μετρό σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Οι μίζες φέρεται να διακινήθηκαν μέσω εικονικών τιμολογίων που εξέδιδε εταιρεία φάντασμα με έδρα τις νήσους Jersey.
Ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική ενεργητική δωροδοκία σε βάρος των εκπροσώπων δύο εταιριών που μετείχαν στην Κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδος, ενώ η έρευνα δεν εντόπισε τους κρατικούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, και στρέφεται κατά του διαχειριστή της εταιρίας ΟΜΕΚ και του επικεφαλής της εταιρίας Lahmeyer, οι οποίοι φέρεται ότι έδωσαν παράνομες αμοιβές ύψους 210.000 ευρώ ώστε να κερδίσει η κοινοπραξία, σύμβαση για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τον σχεδιασμό και επίβλεψη σιδηροδρομικών έργων του Μετρό.
Ένας Βέλγος κατέθεσε σχετικά με την υπόθεση οδηγώντας σ’ αυτά τα δύο πρόσωπα ενώ ενέπλεξε και την εταιρεία Thales, γνωστή από τις έρευνες για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου