Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Γκαμπόν: Στους 6 οι νεκροί στις διαδηλώσεις κατά του εκλογικού αποτελέσματος

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, στη Γκαμπόν και συγκεκριμένα σε συνοικία τηςΛιμπρβίλ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, έχασαν τη ζωή τους μετά από συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, δύο άνθρωποι.
Ο Μπεκάμ Ελά Εντζάνγκ, ένας 27χρονος φοιτητής της Νομικής, υπέκυψε στο νοσοκομείο από τραύμα από σφαίρα που έφερε στην κοιλιά. Η σορός ενός 30χρονου μεταφέρθηκε από πομπή διαδηλωτών στη συνοικία Ζενγκ Αϊόνγκ, σύμφωνα με δημοσιογράφο τoυ AFPTV.

Ο φοιτητής της Νομικής κατέληξε σήμερα, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην πολυκλινική Σαμπριέ στη συνοικία Μοντένι Σεντ. «Είχε τραυματιστεί γύρω στις 21.00 από την προεδρική φρουρά που έκανε χρήση δακρυγόνων και πραγματικώνπυρών», δήλωσε έξω από την κλινική ένας άνδρας, ο Ζερό, που είπε ότι είναι παιδικός του φίλος.
Στη συνοικία Ζενγκ Αϊόνγκ, η σορός ενός 30χρονου μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί σε πομπή από δεκάδες διαδηλωτές, τυλιγμένη με τη σημαία της Γκαμπόν.
Ο άνδρας πυροβολήθηκε θανάσιμα την ώρα που καθόταν μπροστά από το σπίτι του χθες βράδυ, σύμφωνα με μια γυναίκα που είπε ότι ήταν η μητέρα του. Σήμερα ο στρατόςεπέτρεψε τη μεταφορά της σορού σε νεκροτομείο μιας εταιρίας τελετών.
Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις και τις ταραχές που ξέσπασαν την Τετάρτη στην Γκαμπόν μετά την ανακοίνωση της επανεκλογής του απερχόμενου προέδρου Αλί Μπονγκό έναντι του αντιπάλου του Ζαν Πινγκ, ο οποίος αμφισβητεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου