Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Λαφαζάνης:Η ΛΑΕ θέλει συνεργασία με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Επίθεση στη κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπολύει σε συνέντευξή του στα «Νέα», ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, διατηρούσε πάντα αμφιβολίες για τον Αλέξη Τσίπρα και την προεδρική του ομάδα, στάση που δικαιώθηκε στο δημοψήφισμα:
 «Πάντοτε είχα ζωηρότατες αμφιβολίες για την ειλικρίνεια και αξιοπιστία του Αλ. Τσίπρα και σοβαρότατες διαφορές μαζί του σε σχέση με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Εξ ου και οι συνεχείς συγκρούσεις οι δικές μου και της Αριστερής Πλατφόρμας με τον Τσίπρα και την προεδρική ομάδα του. Συγκρούσεις και διαφορές, οι οποίες, άλλωστε, ήταν πολύ γνωστές και δημοσίως και η εφημερίδα σας τις κατέγραφε, σχεδόν, καθημερινά. Ασφαλώς το ξεπούλημα του ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα, που σε λίγα εικοσιτετράωρα μετετράπη σε ΝΑΙ, δεν έχει ελληνικό αλλά ούτε παγκόσμιο προηγούμενο. Είναι για το βιβλίο Γκίνες».
Ακόμη, υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δεν «άδειασε» την Ελλάδα αλλά παρότρυνε την κυβέρνηση να αντισταθεί μέχρι τέλους στις πιέσεις των Ευρωπαίων.
«Η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας μάς υπογράμμιζε φιλικά σε όλους τους τόνους την ανάγκη να αντισταθούμε μέχρι τέλους και να μην υποκύψουμε στις πιέσεις του ευρωπαϊκού κατεστημένου και ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα βγαίναμε κερδισμένοι».
Επίσης ο πρώην υπουργός ανέφερε πως δεν έχει εκπλαγεί από τη «μνημονιακή μετάλλαξη» του Αλέξη Τσίπρα γιατί πάντοτε θεωρούσε ως πολύ πιθανή «μια τέτοια άθλια εξέλιξη» και υποστήριξε ότι η φυγή του ίδιου και άλλων βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε για να μη γίνουν άλλοθι στην «κωλοτούμπα».
Ερωτώμενος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή και τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «ενόχους» και «συνενόχους» σε «μεγάλα εγκλήματα» αλλά και για «παθιασμένους εραστές της καρέκλας». Ωστόσο πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ, όμως, ότι αυτά τα “ναι” διασφαλίζουν κυβερνητική μακροημέρευση. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει πολλά ψωμιά ακόμα».
Σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είπε πως «αν θέλουμε να μιλήσουμε με ποσοστά […] από τον κυβερνητικό νόμο πλήττεται το 100% των ασφαλισμένων και οι περισσότεροι άμεσα και άγρια. Πρωθυπουργός και υπουργός Εργασίας αποτελούν το ιδανικότερο, ίσως, πολιτικό δίδυμο του ψεύδους και της πολιτικής απάτης».
Όσον αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς ο κ. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο λεγόμενος “κόφτης” είναι πρώτα απ' όλα “κόφτης” κάθε ίχνους δημοκρατίας και κυριαρχίας στη χώρα. Με τον “κόφτη” η ήδη καταρρακωμένη Βουλή, ακυρώνεται τελείως και γίνεται περιττή, ενώ και η ίδια η κυβέρνηση αυτοκαταργείται από τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής μισθών και συντάξεων και επιβολής φόρων».
Επίσης έκανε λόγο για δολοφονικές επιθέσεις εναντίον του μπλοκ της ΛΑΕ την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα, εστιάζοντας στον τραυματισμό της Σ. Παπαδόγιαννη. «Μια κυβέρνηση, ένας πρωθυπουργός και ένα υπουργικό συμβούλιο που αποφάσισαν να συνυπογράψουν μνημόνιο και να το εφαρμόσουν στο ακέραιο και με τον πλέον αδίστακτο τρόπο, είναι ικανοί πλέον για τα πάντα, όσο επικίνδυνα και αν μοιάζουν. Πιστεύω ότι ο κατήφορός τους δεν θα έχει πάτο. Τα χειρότερα από αυτήν την νεομνημονιακή κυβέρνηση, μάλλον, δεν τα είδαμε ακόμη», εκτίμησε ο κ. Λαφαζάνης.
Αναφορικά με την αποτυχία της ΛΑΕ να εισέλθει στη Βουλή, ο κ. Λαφαζάνης λέει τα εξής: «Οι εκλογές εξπρές της 20ής Σεπτέμβρη, με συνωμοσία των πάντων, εγχώριων και ξένων κατεστημένων πολιτικοοικονομικών κέντρων, υπηρετούσαν αποκλειστικά ένα και μόνο βρώμικο σχέδιο: να μην προλάβει να ετοιμαστεί για τις εκλογές και να μείνει εκτός Βουλής η ΛΑΕ».
Για το ζήτημα του νομίσματος ανέφερε πως «ποτέ δεν επετράπη να γίνει δημόσιος διάλογος για το εθνικό νόμισμα. Αυτό που υπήρχε ήταν τρομοκρατία. Αηδιαστική, υστερική και καταιγιστική τρομοκρατία ενάντια στη “δραχμή” και τους λεγόμενους, δυσφημιστικά, “δραχμιστές”. Τώρα όμως το κλίμα μέσα στο λαό αλλάζει».
Τέλος ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η ΛΑΕ θέλει συνεργασία με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και «με κάθε αριστερή, ριζοσπαστική, προοδευτική, πατριωτική, δημοκρατική, αντιμνημονιακή δύναμη. Δεν εξαιρούμε κανέναν. Οι καιροί απαιτούν ένα μεγάλο μέτωπο, που στη βάση της εξόδου από την ευρωζώνη, της διαγραφής του χρέους, της εθνικοποίησης των τραπεζών και ενός συνολικότερου ριζοσπαστικού προγράμματος, θα μπορέσει να δώσει ανάσα και προοπτική στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου