Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Νέο κόμμα προαναγγέλλει η Κωνσταντοπούλου - Γιατί αποκαλεί «ανδρείκελο» τον Παυλόπουλο

Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή “Ιστορίες” του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, “σήμερα είμαι ήδη αντίπαλος του κ. Τσίπρα. Βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς”.


Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε απολύτως πεπεισμένη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε προχωρήσει σε κάποιου είδους συμφωνία με τους δανειστές πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ενώ αναφορικά με το αν υπήρχε ή όχι “σχέδιο Β” σημείωσε: “Νομίζω πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να μην υπάρχει σχέδιο Β, να μην υπάρχουν εναλλακτικές και να εμφανιστεί ως αντικειμενική ανάγκη η σύμπραξη στον όλεθρο, τη λεγόμενη συμφωνία της 13ης Ιουλίου”.

Μάλιστα, αναφερόμενη στα όσα συνέβησαν αμέσως μετά την επικράτηση του “όχι” στο δημοψήφισμα, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για “πένθιμο κλίμα” στο Μαξίμου, εκτιμώντας πως αυτό που επιθυμούσε ο πρωθυπουργός ήταν να προκύψει από το δημοψήφισμα ένα αποτέλεσμα που να “νομιμοποιεί” τη συμφωνία με τους δανειστές.

H κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε “ανδρείκελο”, ενώ υποστήριξε πως “είναι πολύ βαριά αυτά στα οποία έχει εμπλακεί ο κ. Παυλόπουλος, είναι πολύ βαρύ το γεγονός ότι ανέλαβε για λογαριασμό των δανειστών να κάνει ακόμη περισσότερα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο”.

Όσον αφορά στην επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανέφερε πως δεν υπήρχε καμία πρόταση προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος εξαπατήθηκε και αιφνιδιάστηκε από την πρόταση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου