Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το προσφυγικό

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας.

«Το νομοσχέδιο θα προχωρήσει άμεσα για να βοηθηθεί στο έργο του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως πρέπει και το υπουργείο Οικονομικών να βοηθήσει για να διατεθούν οι πόροι», είπε ο κ. Βίτσας, τονίζοντας πως ενδεχομένως η συζήτησή του να ξεκινήσει αύριο.
Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στην υπάρχουσα κατάσταση και τόνισε πως υπάρχουν 6.000 κενές θέσεις σε δομές φιλοξενίας, που μπορούν να μεταφερθούν οι πρόσφυγες από τον Πειραιά και την Ειδομένη, ενώ αυτή τη στιγμή στη χώρα βρίσκονται, σύμφωνα με τα όσα είπε, περίπου 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
«Τις επόμενες 10 – 12 μέρες θα έχουμε τη δυνατότητα να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του σχεδίου, ώστε να περάσουμε στη β΄φάση που θα γίνει η επιστροφή των παράτυπων μεταναστών και συγχρόνως θα αρχίσει η μετεγκατάσταση από την Τουρκία κατευθείαν στην Ευρώπη. Για όσους παραμείνουν να γίνουν ακόμη καλύτερες οι δομές, όπως στο Ελληνικό, ακόμη και με οικίσκους», είπε ο Δ. Βίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου