Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Καμμένος: Δεδομένη η ψήφος εμπιστοσύνης – Αναμένουμε πρωτοβουλίες του Αλ. Τσίπρα (video)

Ξεκάθαρη στήριξη στον κυβερνητικό συνασπισμό και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνωνμετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, ξεκαθάρισε ότι η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ «έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής με άριστο τρόπο» τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται προ των πυλών της εξόδου από τα μνημόνια, σημειώνοντας την προτεραιότητα που δίνει ο κυβερνητικός συνασπισμός, έναντι των θεμάτων της διαφθοράς και της διαπλοκής. 
Μάλιστα ο κ. Καμμένος έκανε ειδική αναφορά στην συζήτηση που έχει προκαλέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για την ερχόμενη Τρίτη, με αφορμή τα θέματα της Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι θα «ακουστούν ονόματα».
Αναφερόμενος στο θέμα του Γιάννη Μουζάλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξήγησε ότι δεν πρόκειται για το προσωπικό ζήτημα αλλά για τους «σκελετούς του παρελθόντος και τους εθνομηδενιστές» που βρήκαν την «ευκαιρία για να πάρουν θέση στο όνομα της Μακεδονίας», αναφέροντας τον Γιώργο Παπανδρέου και την Μαρία Ρεπούση.
Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο κ. Καμμένος, αναμένει πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό, σε συνεννόηση με τους ΑΝΕΛ, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.
Ακολουθεί η δήλωση του Πάνου Καμμένου:
Οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές για την πατρίδα μας. Λειτουργούμε συλλογικά. Θέσαμε χθες ξεκάθαρα το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  μπήκαμε και στηρίξαμε από τη πρώτη στιγμή τη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να ξεφύγει η πατρίδα από τη διαπλοκή και τη διαφθορά αλλά και έξοδο μνημόνων και σταματήσουμε τη λειτουργιά του διεφθαρμένου συστήματος ΜΜΕ και επιχειρηματιών
Όπως και την προστασία των εθνικών θεμάτων και της κυριαρχίας της χώρας.
Η  συνεργασία μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει με άριστο τρόπο και είμαστε προ της τελικής εξόδου της χώρας από το μνημόνια μετά την αξιολόγηση.
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες και εγώ ξεκινάω την αποστολή μου στις ΗΠΑ για συναντήσεις και ομιλία στο μεγαλύτερο κέντρο αποφάσεων
Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αυτή είναι δεδομένη. Θέσαμε το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στον κ. Μουζάλα, όχι ως πρόσωπο, αλλά γι' αυτά τα οποία ελέχθησαν και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, καθώς, ανεξάρτητα αν επρόκειτο για ένα λεκτικό λάθος του κ. Μουζάλα, είδαμε ότι βρήκαν ευκαιρία φαντάσματα του παρελθόντος, οι γνωστοί εθνομηδενιστές να βγουν και να πάρουν θέση για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Είδαμε μέχρι και τον Γιώργο Παπανδρέου, σήμερα το πρωί, να βγαίνει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να κάνει tweet παίρνοντας θέση δημόσια.
Είδαμε την κ. Ρεπούση και ένα site 3000 «like», που προσπαθούσε να θέσει θέμα που έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Απέναντι στα 3000 «like» βάζουμε τα 3.500.000 υπογραφών του ελληνικού λαού που είχε συλλέξει τότε με πρωτοβουλία του ο μακαριστός Χριστόδουλος.
Απέναντι σε αυτές τις φωνές των εθνομηδενιστών που ακούστηκαν παρατάσσουμε την ξεκάθαρη δήλωση της κ. Γεροβασίλη, την ξεκάθαρη δήλωση της κυβέρνησης: Ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζει την απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όποια άλλη φωνή ακούγεται δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Την Τρίτη το βράδυ θα γίνει κανονικά η συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά, με ονόματα, επίθετα από τις περίφημες λίστες που μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έκρυβαν, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ήλθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα ονόματα της διαπλοκής στη Δικαιοσύνη, όπως επίσης να μάθει ο ελληνικός λαός, την ώρα που οδηγούνταν σε εξαθλίωση ποιοι διαπλεκόμενοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε κρυφούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες την ώρα που δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού απο τις τράπεζες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, την ίδια στιγμή τα έβγαζαν στο εξωτερικό χρεώνοντας τα κανάλια τους και πως αυτή η κυβέρνηση θα τελειώσει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.
θα είναι η ώρα για αλήθειες διαπλοκής και δικαιοσύνης. Ονόματα εκδοτών, με εκατομμύρια δάνεια, την ίδια στιγμή που τα έβγαζαν στο εξωτερικό. Αυτή η κυβέρνηση θα τελειώσει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.
Η συζήτηση την Τρίτη το βράδυ για τη διαφθορά θα γίνει, είτε σε κάποιους αρέσει, είτε δεν αρέσει. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι πιστοί απόλυτα σε αυτά που είπαμε, θέτοντας ξεκάθαρα το θέμα της στήριξης με ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν την κυβέρνηση μέχρι τέλους και το τέλος της τετραετίας, επιμένουμε στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο πρωθυπουργός, σε συνεννόηση και μαζί μας, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες για να σωπάσουν ξανά εκείνοι που τόλμησαν να βγουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και αναφέρομαι στους εθνομηδενιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου